Help ik heb vakantie

 In Coaching

De zomervakantie staat voor de deur en voor sommigen is het zelfs al begonnen. Ik ben benieuwd wat jouw plannen zijn tijdens deze zomermaanden. Laat jij je werk compleet los of blijf je tussen de uitjes door doorgaan? Hoe vul jij deze vrije periode in?

Vrij van verplichtingen
Voor Wikipedia is vakantie een meerdaagse periode waarin een persoon zijn gewoonlijke dagelijkse activiteiten staakt; hij of zij gaat tijdelijk niet naar school, studie of werk. Het woord vakantie is afgeleid van het Latijnse ‘vacantia’, dat staat voor vrij zijn van verplichtingen.

 

Help, ik heb vakantie!
Dit was een reactie van een klant van mij. Wat moet ik de komende weken gaan doen? Eerlijk gezegd begrijp ik haar reactie wel. Voor mij voelt werk, niet als werk en ben ik er dus graag mee bezig.

Wat doe je als je ambitieus bent en houd van je vak? Bijvoorbeeld omdat het zoveel voldoening geeft. Gelukkig is er altijd wel iets dat je kunt doen, dat bijdraagt aan de groei van je bedrijf.

 

Me-time
Jij bent je bedrijf. Dus voor mij is de vakantieperiode een ideale tijd om aandacht te besteden aan mijn persoonlijke (professionele) groei. Zodat ik mijn klanten nog beter kan helpen. Omdat ik geen afspraken plan met klanten en geen trainingen geef, kan ik me helemaal richten op mezelf.

 

Bijtanken
Een andere omgeving zorgt voor een andere stemming. Ook al blijf je thuis. Je ritme is anders. En dat zorgt dat je brein andere prikkels krijgt. Doordat je niets ‘moet’ en de druk er af is, ontstaat er ruimte. Onderzoek waar je blij van wordt en hoe je dat (meer) kan toepassen in je werk. Lekker je batterij opladen en dingen doen waar je van geniet.

Hoe je je vakantie ook invult, bedenk dat het er niet voor niets is. Zorg er voor dat je na je vakantie helemaal bent opgeladen. En klaar bent om je klanten te helpen, want ze wachten met smart op je.

Op zoek naar een leuke en leerzame vakantie invulling? Van 1 augustus organiseer ik Summer School voor Coaches. In vier weken gaan we aan de gang met je coach vaardigheden. Lekker praktisch en ontspannen. Benieuwd hoe jij jezelf als professional kan verbeteren? Kijk hier en meld je aan voor deze unieke eenmalige pilot. 

Recent Posts