OVER KARIN

Ik heb een droom.. de wereld een beetje mooier maken door iedereen mee te laten doen met zijn of haar talenten. Iedereen draagt bij want iedereen is nodig. Een mooie metafoor is een puzzel. Een puzzel met heel veel stukjes en ieder mens krijgt bij zijn geboorte puzzelstukjes. De ene misschien iets meer dan de andere, en allemaal zijn ze belangrijk om de puzzel te leggen. Wat als iemand nu niet zijn puzzelstukjes deelt, dan is de puzzel niet compleet. En zo zie ik het ook in het leven. Iedereen is nodig, met zijn of haar talenten en kwaliteiten.

Het is niet altijd zo makkelijk. Als klein meisje beleefde ik veel plezier aan kleuren en schilderen. Mijn kleuterjuf dacht daar anders over en ik kan me nog herinneren dat zij zei dat ik het niet goed deed want ik kleurde buiten de lijntjes..

Gelukkig heb ik ouders die mij aanmoedigen en stimuleerden om te ervaren, om te doen. Ze hielpen mij ook al duurde het soms even, altijd bleven zij geduldig en liefdevol. Ook later hebben coaches en andere wijze mensen mij geholpen om mijn eigen weg te ontdekken. Door mij vertrouwen te geven en los te laten, het zelf te laten doen. Ik ben mijn ouders en al mijn inspirators erg dankbaar. Ik heb mooie dingen geleerd en ook ervaren wat ik anders wil doen.

Die wijsheid geef ik graag door omdat ik het iedereen gun. Alleen iedereen bereiken is nog niet zo makkelijk en daarom heb ik mijn pijlen gericht op coaches. Zij/jij zijn zo belangrijk. Een coach kan het verschil maken in iemands leven. Het is een vak. Iemand coachen is niet hetzelfde als het goede gesprek met de buurvrouw of een goed advies van je collega. Met alle respect. Nee, coachen is veel meer. En mijn missie is om coachen tot een professie te maken, een ambacht. Ik geloof niet in trucjes overdragen. Tijdens onze coach opleiding leer je wat voor jou werkt, hoe het voor jou werkt. Hoe jij het verschil kan maken in het leven van jouw coachees.

In 2005 heb ik Het Instituut van Durf en Daadkracht opgericht. Een plek waar we gecertifieerde NLP opleidingen verzorgen. In mijn vrije tijd maak ik graag lange wandelingen met mijn hond Pepper, breng ik tijd door in onze tuin, sport ik, rijd ik motor en reis ik zo vaak als ik kan. Ik geniet van het ontdekken van onbekende plekken en het ontmoeten van nieuwe mensen.

Mijn naam is Karin en ik leer je graag kennen. Want ik weet dat jij het in je hebt.

Tot binnenkort!
Drs. Karin van Kas

KARIN VAN KAS

Ik heb een droom.. de wereld een beetje mooier maken door iedereen mee te laten doen met zijn of haar talenten. Iedereen draagt bij want iedereen is nodig. Een mooie metafoor is een puzzel. Een puzzel met heel veel stukjes en ieder mens krijgt bij zijn geboorte puzzelstukjes. De ene misschien iets meer dan de andere, en allemaal zijn ze belangrijk om de puzzel te leggen. Wat als iemand nu niet zijn puzzelstukjes deelt, dan is de puzzel niet compleet. En zo zie ik het ook in het leven. Iedereen is nodig, met zijn of haar talenten en kwaliteiten.

Alleen is het niet altijd zo makkelijk. Als klein meisje beleefde ik veel plezier aan kleuren en schilderen. Alleen mijn kleuterjuf dacht daar anders over en ik kan me nog herinneren dat zij zei dat ik het niet goed deed want ik kleurde buiten de lijntjes..

Gelukkig heb ik ouders die mij aanmoedigen en stimuleerden om te ervaren, om te doen. Ze hielpen mij ook al duurde het soms even, altijd bleven zij geduldig en liefdevol. Ook later hebben coaches en andere wijze mensen mij geholpen om mijn eigen weg te ontdekken. Door mij vertrouwen te geven en los te laten, het zelf te laten doen. Ik ben mijn ouders en al mijn inspirators erg dankbaar. Ik heb mooie dingen geleerd en ook ervaren wat ik anders wil doen.

Die wijsheid geef ik graag door omdat ik het iedereen gun. Alleen iedereen bereiken is nog niet zo makkelijk en daarom heb ik mijn pijlen gericht op coaches. Zij/jij zijn zo belangrijk. Een coach is kan het verschil maken in iemands leven. Het is een vak. Iemand coachen is niet hetzelfde als het goede gesprek met de buurvrouw of een goed advies van je collega. Met alle respect. Nee, coachen is veel meer. En mijn missie is om coachen tot een professie te maken, een ambacht. Ik geloof niet in trucjes overdragen. Tijdens onze coach opleiding leer je wat voor jou werkt, hoe het voor jou werkt. Hoe jij het verschil kan maken in het leven van  jouw coachees.

 In 2005 heb ik Het Instituut van Durf en Daadkracht opgericht. Een plek waar we gecertifieerde NLP opleidingen verzorgen. In mijn vrije tijd maak ik graag lange wandelingen met mijn hond Pepper, breng ik tijd door in onze tuin, sport ik, rijd ik motor en reis ik zo vaak als ik kan. Ik geniet van het ontdekken van onbekende plekken en het ontmoeten van nieuwe mensen.

Mijn naam is Karin en ik leer je graag kennen. Want ik weet dat jij het in je hebt.

Tot binnenkort!
Drs. Karin van Kas

logo-nobco
logo-emcc
logo-ecoachpro
logo-nlp