Ben jij een cheerleader?

 In Coaching

Kom jij jezelf ook weleens flink tegen? Nou ik wel. Ondanks (of dankzij) dat ik honderden jaren ervaring heb als coach, bergen opleidingen en training heb gevolgd, wordt de confrontatie niet gemakkelijker. Ik ben weer gestart met hardlopen. Tjonge, het klinkt zo leuk. Lekker sporten wanneer het je uitkomt, je hebt alleen (goede) hardloopschoenen nodig en het kost weinig tijd. Kan het makkelijker?

De eerste week zit er op. Spierpijn op plekken die ik niet eerder zo nadrukkelijk had gevoeld. Natuurlijk heb ik elke keer na het sporten een soort euforie moment: trots op mezelf en ik voel me meteen een stuk gezonder, fitter, slanker enz. Alleen dan komt de dag weer dat ik mag..

De eerste twee weken startte mijn trainingsprogramma met flink wandelen. Een makkie want dat doe ik elke dag met de hond. Alleen deze week is het niveau 2: rennen. Allerlei gedachten passeerden de revue: “Het is te koud, te nat, te warm, te druk.. om te lopen”.. Krachtige excuses. Niet echt de meest motiverende overtuigingen die ik kan wensen.

Eerlijk is eerlijk.. op de momenten dat ik even teveel luisterde naar die belemmerende overtuiging was, wist mijn hardloopcoach mij weer wakker te schudden. Ik ben heel blij dat ik het niet alleen hoef te doen. Net zo als bij andere veranderingen in je leven, is het heel fijn als je het kunt delen. Een cheerleader, scheidsrechter, medespeler, een coach.

Soms beseffen we niet wat wij kunnen betekenen voor anderen. En of dat nu in de rol is van cheerleader, scheidsrechter, medespeler of coach er valt altijd van alles te leren. In deze tijd van afstand houden is communiceren niet altijd even gemakkelijk. Het vraagt van ons creativiteit en misschien ook echt andere vaardigheden. Gelukkig hoef jij het ook niet alleen te doen. Ik help je graag.

Gisterenavond las ik een interview van iemand die een paar maanden geleden was gestart met hardlopen. Ze vertelde hoeveel het haar heeft gebracht en dat ze zich niet kan voorstellen om een training over te slaan. Hier kijk ik naar uit: naar het moment dat ik blij word als ik mag gaan rennen. Dus het experiment gaat nog even door, want ik geef niet zo snel op. Ik ben veel te nieuwsgierig. Jij ook?

Recent Posts