Ben jij een mensen-mens?

 In Coaching

Hoe kom je er achter of het ‘zijn van een coach’ nu jouw ding is. Hoe kun je er achter komen of dit nu de weg is die je wil inslaan. Misschien is het goed om eens te luisteren naar andere coaches die jou voorgingen en er voor kozen om een gecertificeerde coach te worden.

Het leven is te kort om je tijd te verdoen en bezig te zijn met iets waar je niet echt blij van wordt. Kies je voor jezelf? Wanneer ga je je hart volgen?

Mensen-mensen
De meeste coaches hebben een groot hart en zijn echte mensen-mensen. Ze willen echt het verschil maken in iemands leven en gunnen anderen net zo’n gelukkig leven. Het gaat niet zo zeer om veel geld verdienen of heel succesvol zijn. Veel meer vertellen ze dat ze een bijdrage willen leveren, de wereld iets mooier willen maken, een drive hebben om geluk te verspreiden.

Waar je mee omgaat, word je mee besmet
Diep van binnen denk ik dat het echt mijn roeping is. Als kind vond ik het heerlijk om te zorgen voor mijn poppen en knuffels, later schooltje spelen met de buurtkinderen. Ik nam de leiding en hield andere kinderen om mee te spelen. Het was een natuurlijke stap om Akela te worden bij de Scouting en in de zomervakantie had ik een baan als recreatieleider op campings. Ook in mijn professionele carrière vervulde ik coach-achtige functies, van het coachen van nieuwe televisiepresentatoren tot het begeleiden van potentiele politici tot het coachen van managementteams. Misschien zit het in mijn bloed. Ik word er blij van.

Geweldige coaches
Ook ik heb in mijn leven het geluk gehad dat ik verschillende geweldige coaches heb gehad. Ieder op hun eigen manier hebben ze mij verder geholpen. Soms inspirerend en soms met het gevolg dat ik heb ontdekt dat die manier niet bij mij past. Kortom ik heb veel geleerd. Ook zij hebben mij verder geholpen om te worden wie ik nu ben. En daar ben ik ze heel dankbaar voor. Het maakt mij erg gelukkig dat ik mijn vuur mag doorgeven. Bijvoorbeeld aan Han.

Wat wil ik ook!
“Ik besloot in 2004 coach te worden toen ik Karin van Kas ontmoette als coach. De wijze waarop zij coachte sprak (en spreekt) mij enorm aan. Ik zat in een groep van acht personen en we moesten aan een opdracht werken. We kwamen er niet uit en Karin komt langs. Ze stelde een paar prikkelende vragen en ging naar de volgende groep ons in verwarring achterlatend. In die verwarring gebeurde iets wonderlijks er kwamen zomaar antwoorden en het gesprek liep. Ik dacht wauw maar dat doe ik ook en dat vind ik gaaf om te doen. (Alleen toen vaak op het verkeerde moment).
Ik ben toen het pad opgegaan om coach te worden. Eerst door aan persoonlijke ontwikkeling te gaan doen om van alles tegen te komen van mezelf.

Blokkades opruimen en laten stromen om dan de opleidingen te volgen tot coach en in 2018/2019 coach te zijn. Een coach die op zijn handen zit en door allerlei prikkelde vragen, visualisatie, creativiteit, NLP technieken, zijns oriëntatie, vuur en clownerie coachees begeleid op hun persoonlijke pad naar zichzelf, naar wie ze zijn.
Mooi werk om te doen en altijd blij met wat er gebeurt of niet gebeurt. Het is goed zoals het komt. ?”
Han Vonk

Het mooiste cadeau dat ik iedereen gun
Of Elisabeth.
“Karin gaf mij energie. Dankzij Karin heb ik geleerd om nog beter aan te sluiten bij de ander. Ik kijk anders naar mensen, zie meer dan ooit. Het helpt mij in mijn dagelijks leven en in het bijzonder in mijn werk met mensen.
Karin’s positiviteit en duidelijkheid heeft gezorgd dat ik mijn ware zelf kon vinden, mijn levensdoel is nu duidelijk. Haar aanpak is uniek. Haar kracht is een sfeer te creëren waarin het leren leuk en makkelijk is. Ze is betrouwbaar, gedreven, onafhankelijk, enthousiast en empathisch. Deze onafhankelijke sterke vrouw geeft aandacht aan dat wat nodig is en legt haarfijn haar vinger op de zere plek. Soms pijnlijk en altijd krachtig.
Het heeft mij zoveel opgeleverd. Ik ben een ander mens geworden. Eén met meer energie dan ooit, die met een positieve mindset in het leven staat. Ik leef, ik straal. Ik ben een zelfverzekerde en krachtige vrouw en coach geworden.
Karin heeft mij het mooiste cadeau geven dat er bestaat en dat gun ik iedereen”.
Elisabeth Stroet

Het verschil maken
Ook jij kunt echt iets betekenen voor de ander. Groei als mens en professional zodat je nog meer te geven hebt. En je leert om ook goed voor jezelf te blijven zorgen. Want als mensen-mens, zijn we goed in het geven, alleen vergeten we soms ons zelf. Ook dit zijn belangrijke onderwerpen die aanbod komen tijdens de Coach opleiding.

In najaar 2020 starten we een nieuwe groep. Er is nog plek. Meer informatie en aanmelden kan hier. Maak vrijblijvend een bel-afspraak dan kun je al je vragen stellen.

Recent Posts