Bubbels

 In Coaching

Ik ben weer er! Na een roerige tijd terug in het vertrouwde en goed georganiseerde Nederland. De laatste weken in Johannesburg waren bijzonder, chaotisch, onzeker en tegelijkertijd ook heerlijk. Ondanks de lockdown, de economische crisis, genoot ik van het prachtige land, de mensen, de kleuren, het weer.

Terug, alsof we nooit zijn weggeweest. Het is opvallend hoe makkelijk de overgang is. Zuid-Afrika lijkt nu ver weg. Het is triest hoe snel het land achteruitgaat. Het aantal COVID-19 besmettingen stijgt per dag (zo’n 10.000 nieuwe gevallen per dag en elke dag neemt dit aantal toe). Daarnaast is de hele economie in gestort. Het ging al niet zo goed, nu is het echt slecht.

Ondanks dat we ‘gezond zijn verklaard’ zitten we twee weken in quarantaine. Het is wennen, binnen zitten. Tegelijkertijd ontdek ik ook hoe waardevol het is. Focus op mijn werk en alle tijd om uit te rusten, bij te komen. Misschien is dit precies wat je ook doet tijdens een vakantie. Even weg uit het dagelijkse leven, de dagelijkse druk, sleur, stress. Niets moet, alles mag.

Misschien zit je ook in zo’n (vakantie) bubbel. Als ik je een tip mag geven.. ik heb tijdens de lockdown in Zuid-Afrika een boek geschreven over het online werken. Juist in deze tijd, waarin we steeds meer op afstand met elkaar communiceren, is het nog belangrijker om echt verbinding te maken. Iedereen praat erover alleen hoe doe je dit. In mijn boek deel ik 50 hele praktische tips die je direct kunt toepassen. Nieuwsgierig? Hier kun je het boek Experttips over online coachen bestellen.

Recent Posts