Waarom voel je je meer tot de ene persoon aangetrokken dan tot een ander?

 In Coaching

Hoe komt het nu dat je je bij de ene persoon direct thuis voelt en bij de andere persoon afstand voelt? Tijdens een netwerkdiner, waar ik eigenlijk helemaal geen zin in had, ‘ik ken toch niemand’, raak ik aan de praat met een Afrikaanse dame. Ondanks dat ze ‘de vrouw van is..’ werkt ze. “Wat doe jij zoal?” Vraagt ze mij voorzichtig. Trots antwoord ik dat ik twee bedrijven run. “High five” roept ze luid terwijl ze haar rechterhand omhoog brengt.

We kletsen gezellig verder en na een tijdje, want de tijd vliegt als in een goed gesprek zit, sluit een andere dame uit het gezelschap zich bij ons aan. Het kost wat moeite om haar in onze conversatie te betrekken. Direct merk ik het gesprek een ander ritme krijgt, een andere cadans.

Later in de auto naar huis analyseer ik voor mezelf de onverwachts gezellige avond. Ik lach inwendig om mijn weerstand van te voren om te gaan en hoe goed gehumeurd ik daar wegging. Ook de inspirerende ontmoeting met de Afrikaanse vrouw. Gelukkig hebben we telefoonnummers uitgewisseld. Er was duidelijk chemie tussen ons.

Hoe komt het nu dat het met haar zo goed klikte en juist met de andere vrouw, met wie ik ogenschijnlijk meer gemeenschappelijk heb, wat stroef liep?
Tijdens het werk maak ik het ook mee, coachees met wie je direct iets hebt en anderen bij het nog niet meteen stroomt.

Toch geloof ik dat je met iedereen een connectie kunt maken, misschien met de een iets intenser dan met de ander. Alleen hoe doe je dat? Het draait allemaal om: rapport. Met rapport is alles mogelijk. En zonder rapport.. Hoe zet jij rapport in?

Recent Posts
blog-buiten-werking