De naakte waarheid..

 In Coaching

“Mij wil je zeker liever hier niet zien he?” Voor me stond Paul, naakt. Goh ik wist dat dit een keer zou gebeuren alleen was ik er nu absoluut niet op voorbereid. Daar stond hij dan, een naakte goed uitziende gespierde man, een coachee die ik vorig jaar had begeleid.
Dit was mijn grootste angst: een bekende tegenkomen in de sauna. Deze geliefde plek van mij is privé, vertrouwd. Hier kom ik tot rust en poppen de mooiste ideeën op. Hier ga ik heen met mijn zus, partner of vriendinnen. Dit is mijn geheime relax plek.

Hij zag er bloot anders uit, losjes en vrij, terwijl hij vaak gehaast en gespannen was tijdens onze gesprekken. Hij vertelde dat hij sinds kort naar de sauna ging en dat hij genoot van de warmte en vooral van de stilte. Het was eerst wennen voor hem om niet bereikbaar te zijn en nu plukte hij er de voordelen van. Exclusieve ME-time. Op het moment dat ik mijn hoofd bevestigende schudden, werd ik mij bewust van mijn naaktheid.

Ooit schaamde ik voor mijn lichaam. Er was altijd wel iets wat beter kon, strakker, kleiner of juister groter. Door de tijd heen heb ik geleerd om van mijn lichaam te houden. Een heel proces want lichaam en geest zijn één. De verschillende trainingen en coachtrajecten hebben me gevormd tot wie ik nu ben. Een vrouw die weet wat ze waard is en goed zorgt voor zichzelf. Toch schoten er allerlei gedachten door mijn hoofd..

Ik besloot open kaart te spelen en vertelde hem dat ik het leuk vond om hem weer te zien. Ik voegde daar stoer aan toe dat het voor mij wel een verrassing was om hem juist hier te treffen. Hij knikte. We kletsen nog wat en wensten elkaar een fijne avond.
Toen hij weg was, lachte ik van binnen. Weer een voordeel ontdekt van online coachen!

Wil je meer weten over online coaching, bezoek dan eens de website van de School voor online coaching, de experts op dit gebied.

Recent Posts