Focus op wat je wilt

 In Coaching

Hoe zorg je ervoor dat 2020 je beste jaar ooit wordt? Misschien spookt deze vraag wel door je hoofd.. misschien in andere woorden. We willen immers toch allemaal dat het komende jaar een fantastisch, geweldig, succesvol jaar wordt. En ja het zou kunnen dat dat van zelf gaat en we kunnen het lot een handje helpen. Alleen hoe doe je dat?

31 December 2020
De afgelopen tijd heb ik wekelijks een tip gegeven hoe je kan zorgen dat je 2020 goed begint en die goede energie vasthoudt. Nu tijd om daarmee door te gaan. Het begint met wensen. Ook wel doelen stellen genoemd. Wat zou je willen. Wanneer is het een fantastisch, geweldig en succesvol jaar? Wat moet er dan gebeuren? Stel je eens voor dat het 31 december 2020 is (of een paar dagen daarvoor) en je kijkt terug op het afgelopen jaar. Wat is er dan gebeurd waar je trots op bent? Waar je met een goed gevoel op terug kijkt? Waar je nu nog blij van wordt? Die dingen.. dat kunnen je punten zijn waar je je het komende jaar op kan richten. Misschien zijn het grote of kleinere doelen.

Strenge vorst
Nu je weet wat de richting wordt, kun je plannen gaan maken. Het creatie proces. Het begint met er in te geloven. Want als jij er zelf niet in gelooft, hoe kun je het straks aanbieden aan anderen. Als je in deze fase zit, zul je merken dat als je te vroeg met je doel naar buiten komt dat mensen zullen vragen: “Geloof je het zelf?” En ja als jij dan begint met twijfelen.. “Tja, ik weet het nog niet..”. Dan ben je als de bloesem aan de appelboom na een nacht strenge vorst.. Het doet het niet meer. De kans op appels is nihil.

Geloof je het zelf?
Geef je zelf te kijken om een idee te laten groeien. Je merkt zelf wel wanneer de tijd rijp is om naar buiten te treden en als mensen je dan vragen: “Geloof je het zelf?” Kun je zelfverzekerd (of nog stiekem onzeker) antwoorden: “Ja zeker, ik geloof erin”. En je zult merken na een tijdje gaan de mensen je geloven. Geloof is namelijk net zoals enthousiasme besmettelijk. Hoe sterker jij er in gelooft en er enthousiast over bent, hoe meer fans je gaat krijgen.

Vakantie souvenirs
Nu weet ik uit ervaring dat geloven soms niet altijd gemakkelijk is. Dus misschien zou je graag een hulpmiddeltje willen hebben, een tip of truc waardoor je je sneller zelfverzekerd en vol zelfvertrouwen voelt over jouw idee. U wordt op uw wenken bediend. Er is zeker zo iets. Eigenlijk is het iets wat jezelf vast al wel kent. Misschien ben je ook iemand die graag souvenirs mee neemt na een super vakantie. Of die foto’s die je doen herinneren aan mooie momenten neer zet in de kamer. Dit werkt hetzelfde.

Draag een symbool mee
Kies voor jezelf een concreet object dat makkelijk in je tas past en dat voor jou succes, creativiteit en inspiratie symboliseert. Denk aan speelgoed, een beeldje, alles mag. Misschien heb je het ooit gekregen van een dierbaar persoon, herinnert het je aan een bijzonder moment of koop je het speciaal voor dit experiment. Het maakt niet uit, als jij de goede energie er in stopt. Ga in gedachten en vlieg door de tijd naar 31 december 2020, je bent omringd met dierbaren en je hebt je champagne glas in de hand om het afgelopen geweldige jaar af te sluiten. Het was een fantastisch succesvol jaar voor jou. Dat wat je wilde bereiken is bereikt. Zie wat je dan ziet, hoor de woorden, geluiden wat je dan zou horen en voel wat je zou voelen op het moment dat je een succesvol jaar afsluit. Houd dat gevoel vast en transformeer het in gedachten naar je voorwerp. Houd het stevig vast. Nu zit jouw goede energie in het voorwerp.

Goede energie
Neem dit voorwerp de komende maanden over mee naar toe. En als er momenten zijn dat je misschien een beetje twijfel of het niet meer zeker weet of het niet helemaal meer gelooft, pak je je voorwerp er bij. Voel de goede energie weer en wedden dat het meteen werkt.

Maak er een geweldig fantastisch succesvol mooi jaar van!

 

 

 

Recent Posts