Help, ik zit vast!

 In Coaching

Het is zo’n dat dag je lekker vroeg op staat, zodat je er een lekkere lange dag van kunt maken. Vol optimisme zet je je kop thee op je bureau, druk je je computer aan en ga je recht op zitten in de actieve houding. Alleen dan.. dan merk je opeens dat je geen idee hebt wat je gaat doen. Je zit compleet vast.

Afleiding
Een vervelend gevoel overmant je. Wat nu?
Uit ervaring kan ik je vertellen.. zoals mijn business coach het mij vertelde: het overkomt iedereen. Die gedachte gaf mij de lucht die ik nodig had om weer ruimte te krijgen in mijn hoofd, lijf.
Staren naar het beeldscherm helpt niet. Ga iets doen, iets compleet anders. Schoonmaken of wandelen, hardlopen, tuinieren, in ieder geval je mind resetten. Dit zijn mijn doorbrekers. Na het poetsen van de badkamer of het wieden van onkruid ziet mijn wereld er anders uit. Schoner misschien. Ik heb nieuwe ideeën gekregen om de draad weer op te pakken.

Writer’s block
Natuurlijk kun je ook proactief zo black-out/writer’s block moment voorkomen, tot een bepaalde hoogte. Wat voor mij goed werkt zijn actie lijstjes. Een haalbare en uitdagende planning zorgt er voor dat je gestructureerd aan het werk gaat.

Wie je meer weten over het maken van een goede planning, klik hier dan stuur ik je meer informatie en een format toe.

Succes en onthoud dat juist door vast te zitten, je de mooiste ideeën kunt krijgen.
Geniet van het proces.

Recent Posts