Het roer omgooien

 In Coaching

“Hoe doe jij dat toch?”

“Wat is jouw grote geheim?”

​​Dit zijn zomaar twee vragen die de afgelopen tijd regelmatig aan mij werd gesteld. Natuurlijk had dit alles te maken met mijn plotseling vertrek naar Zuid-Afrika bijna vier jaar geleden. Huis en haard, en daarmee alle zekerheden, liet ik achter en vertrok ik samen met mijn partner en hond naar Johannesburg.

Juist in deze tijd merk ik dat veel mensen aan het dubben zijn. Misschien komt het door het thuis werken, minder afleiding hebben of gewoon omdat ze tot de conclusie komen dat dit niet genoeg is. Doe Maar zong het al: Is dit alles?

Hoe zit dat bij jou? Is je leven genoeg voor jou? Het is een grote vraag. Zeker als je je realiseert dat dit niet een soort generale repetitie is, nee we zitten in de finale. Je leven is nu, want we hebben geen idee of er een morgen is. Nu hoef je het ook niet te zwaar te maken, want je kunt er ook naar kijken met een Youp van ’t Hek bril: “Niemand weet hoe laat het wordt” en dus geniet van het leven en doe de juiste dingen.

Het zou ook kunnen dat je in de vervelende positie zit dat je ‘gedwongen’ wordt om het roer om te gooien. De fijne situatie waar je in zat, is er nu of straks niet meer. Dat kan allerlei redenen hebben. Belangrijk is hoe je hiermee omgaat. Helaas heb je vaak geen invloed hoe die zaken lopen, gelukkig kun je wel zelf bepalen hoe je hiermee omgaat. Kun je het zien als een uitnodiging, alles staat open. Stel je voor dat alles mogelijk was.. wat zou je dan willen?

Uit mijn recente onderzoek kwam duidelijk naar voren dat er behoefte is aan een NLP Practitioner en/of het opfrissen van deze materie. Daarom organiseer een unieke “Gooi het roer om- NLP™ Practitioner”. In 7 trainingsdagen komen we live bij elkaar (op een corona proof manier) om aan de slag te gaan met de rest van je leven.


Waar word je blij van, waar krijg je energie van. Een heerlijke intensieve typische Karin training, met daarnaast online begeleiding zodat je continue in het proces blijft. Misschien voel je meteen dat dit echt iets is voor jou, misschien ben je nog niet zo ver om grote keuzes te maken in je leven. Geen probleem. Jij bepaalt het tempo in jouw leven en je hoeft het niet alleen te doen. Meer weten? Stuur me een berichtje. En voor de NLP herintreders en opfrissers is er een speciale (lage) prijs.
Ik heb geen toverspreuk of geheim recept om de stap te zetten. Ik heb het gewoon gedaan, met pijn in mijn buik en na vele slapeloze nachten. Mijn familie was niet blij en misschien is er ook wel iets veranderd in mijn vriendenkring. En tegelijk vertelde mijn moeder me gisteren dat ze het gevoel had dat we dichterbij elkaar waren dan ooit.PS. De eerste groep start in November 2020. Stuur me een mailtje als je interesse hebt, op de wachtlijst wil voor 2021 of als je meer wilt weten. 

Recent Posts