Hoe doorbreek je een impasse?

 In Coaching
Je zou het niet denken.. maar als kind was ik niet de makkelijkste. Als middelste in een gezin van 3 kinderen had ik het gevoel dat ik mijn plekje (en daarmee mijn aandacht) moest bevechten. Al snel had ik door dat ik verbaal sterk was en dus zetten ik woorden in. Regelmatig hadden mijn ouders en vooral mijn vader en ik heftige discussies. 
 
Een specifieke woordenwissel kan ik me goed herinneren. De koppige Karin wilde echt niet luisteren (dat kan ik nu zeggen als ik het gesprek observeer vanuit de derde waarnemingspositie). We bleven in kringetjes draaien. De conversatie zat muurvast. Opeens riep mijn vader op rustige toon: “Rood of Wit?” Ons gesprek ging absoluut niet over kleuren dus ik was compleet van mijn apropo. Waar ging dit over? Wat bedoelde hij? Ik stopte met praten en ik was in de war. Precies die staat van zijn waarin mijn vader mij wilde hebben. Ik was weer voor rede vatbaar. Hij had de impasse doorbraken. 
 
Nu we veel al thuis werken en op afstand communiceren, loopt het ook niet altijd even soepel. Online meetings kunnen soms zo langdradig zijn. Het is ook niet altijd even makkelijk om digitaal kort en bondig en toch vriendelijk en persoonlijk te reageren. Als je te kort van stof bent, kom je over als een a-sociale hakker en als je te zalvend reageert, ben je een plakker. Hoe doe je het ooit goed?
 
Allereerst digitaal communiceren is echt anders dan face-to-face, dat hebben we nu allemaal wel ontdekt. Met elkaar hebben we een soort van nieuwe spelregels geformuleerd hoe we met elkaar omgaan. Helaas spreken we ze vaak niet naar elkaar uit, dus of we echt weten wat de ander van ons verwacht.. waarschijnlijk niet. 
 
Ik heb een mooie online training gemaakt hoe je dit doet.. online contact maken, op elkaar reageren. Want allemaal zijn we anders, hebben we een andere manier van communiceren. De ene is bijvoorbeeld snel en adrem, de ander langzaam en weer ander is gevoelig. Hoe kom je er achter als je alleen op afstand contact met elkaar hebt en non-verbale singnalen mist? Door te ontdekken wat iemands dominante voorkeurs systeem is. Als je dit begrijpt, stem je heel gemakkelijk af op de ander. 
 
Misschien klinkt het nog wat vaag of ingewikkeld. En tegelijkertijd: als ik het kan, kan jij het ook! Ik laat je graag over mijn schouder mee kijken. Ontdek hoe je snel en gemakkelijk online contact maakt en houdt. Je zult ervaren dat de communicatie veel prettiger verloopt, zowel voor jou als voor de ander. En dat betekent vaak ook dat je veel meer gedaan krijgt. Straks gaat het nog leuk worden 😉 
 
Nieuwsgierig? Meld je dan snel aan voor mijn online training voor slechts € 47 Het bestaat uit vier online modules die je bekijkt wanneer het jou uitkomt. En als extra bonus ontvang je ook mijn boek Experttips over online coachen er gratis bij! Hoe gaaf is dat. Deze unieke actie geldt tot 15 oktober, zolang de voorraad strekt. Dus wacht niet te lang. 
Recent Posts