Hoe verbeter je je charme skills?

 In Coaching

Omdat niet iedereen het gevoel heeft dat hij het van nature heeft, een paar praktische tips om je charme vaardigheden te ontwikkelen en ze te verbeteren. Als je deze skills meer toepast in de dagelijkse (coach) praktijk, zul je direct merken dat het contact met je coachee anders wordt. Hij zal zich gezien, gehoord en belangrijk voelen. Zijn zelfvertrouwen zal hierdoor groeien. Welke (sub) vaardigheden zijn er:

1) Acceptatie

Het grootste geschenk dat jij je coachee kunt geven, is de houding van ‘onvoorwaardelijk positief aanzien’. Dat wil zeggen, je accepteert ze in hun geheel, zonder beperking. De beste manier om volledige acceptatie uit te drukken is eenvoudig.

Jij lacht!

Als je lacht van geluk bij het zien van mensen, springt hun zelfvertrouwen automatisch omhoog. Ze voelen zich belangrijk en waardevol en houden van de persoon die ze zo laat voelen.

2) Waardering

Je kunt je waardering tonen door bij elke gelegenheid om welke grote of kleine reden dan ook ‘dank je wel’ te zeggen. Je maakt er een gewoonte van om iedereen in je wereld te bedanken voor alles wat ze doen.

Dank je secretaresse voor haar werk. Dank je partner voor zijn hulp. Dank je kinderen voor alles wat ze doen dat je op prijs stelt. Telkens wanneer je glimlacht of iemand bedankt, springt niet alleen het zelfrespect en het gevoel van belangrijkheid van die persoon omhoog, maar ook de jouwe.

Elke keer dat je iets doet of zegt dat je anderen leuker vindt, vind je jezelf eigenlijk meer leuk. En hoe meer je jezelf leuk vindt, hoe meer je oprecht van anderen zult houden en om ze zult geven en hoe minder bezorgd je zult zijn of je een goede indruk maakt, waardoor je charme nog natuurlijker wordt.

3) Goedkeuring

Alle mensen hebben een diepe onderbewuste behoefte aan goedkeuring. Om deze reden zal het geven van goedkeuring of lof aan anderen hen vaak een geweldig gevoel over zichzelf geven, en ze zullen je interessanter, opmerkzamer, zeer sympathiek en buitengewoon charmant vinden.

4) Bewondering

Wanneer je mensen een oprecht, oprecht compliment geeft over een eigenschap, bezit of prestatie, voelen ze zich automatisch beter over zichzelf.

Ze voelen zich erkend en herkend. Ze voelen zich waardevol en belangrijk. Geef iemand complimenten over een kledingstuk, over een eigenschap als stiptheid of doorzettingsvermogen, of over een prijs die ze hebben gewonnen.

Compliment voor zowel kleine dingen als grote.

5) Aandacht

Aandacht is misschien wel de belangrijkste eigenschap van charme. Het is het krachtigste gedrag om een ​​verstandhouding op te bouwen en het is de sleutel tot instant charme.

Als je goed op andere mensen let, zullen ze waardevoller en belangrijker zijn.

Als iemand met je wil praten, stop dan onmiddellijk alle andere activiteiten en geef die persoon je volledige aandacht. Luister alsof je gefascineerd bent door wat ze zeggen en neem dan even de tijd om te antwoorden voordat je antwoordt, in plaats van erin te springen zodra ze ademen. Dit laat zien dat je de persoon daadwerkelijk hebt gehoord, niet alleen wat hij zei, maar ook wat hij bedoelde.

Als je dit alles oefent, ben je een charmanter persoon en verbeter je vrijwel onmiddellijk je vaardigheden.

“De snelste manier om je relaties te verbeteren, is door anderen op alle mogelijke manieren belangrijk te maken.” Brian Tracy 

Recent Posts