Ja, ik wil!

 In Coaching

Ken je die film van Jim Carrey: “Yes man*”? Het gaat over een man die besluit om overal ‘Ja’ op te zeggen. Een ware metamorfose vindt er plaats. Aan mijn coachees geef ik ook wel eens het advies (challenge) om eens een dag alle vragen positief te beantwoorden. Door op alle uitnodigingen in te gaan, gebeurt er iets. Je wordt uitgedaagd om uit je vertrouwde comfort zone te komen. Heel spannend en soms ook heel confronterend.

Ik heb ook “ja” gezegd. Ik heb de sprong gewaagd en “ja” gezegd tegen een lang gekoesterde droom: een boek schrijven. De eerste stap was spannend en na een heel goed gesprek met de uitgever, merkte ik dat ik werd overspoeld door energie. Ik geniet enorm van het schrijven.

Het boek gaat over hoe je als coach ook online, dus via elektronische middelen, je coachees kunt begeleiden. Heel praktisch. Het hele proces van A tot Z wordt beschrijven en na het lezen van de 50 tips ben je ready to go. Stel je eens voor.. coachen waar en wanneer je wilt en ook nog de beste resultaten behalen. Want schrijven is zo krachtig. Daar weet ik inmiddels alles van J

Super om echt iets anders doen. Het vertrouwde los te laten en het onbekende tegemoet te gaan. Trouwens “ja” zeggen betekent niet dat het ten koste gaat van jezelf. Een “ja” tegen jezelf kan een “nee” zijn voor een ander. Want dit is het echte leven en geen Jim Carrey film. Dus voel wanneer iets je helpt om iets nieuws te doen en wanneer iets niet goed voor je is. Elk moment is een keuze en dus een kans om te groeien.

Waar ga jij vandaag “ja” tegen zeggen?

PS * De film Yes Man kun je vinden op Netflix.

Recent Posts