Jij bent het resultaat van je gedachten

 In Coaching

Vandaag is het Blue Monday. Volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall de meest deprimerende dag van het jaar. Misschien herken je het, misschien ook niet. Het heeft veel te maken met hoe je mindset is.

Change your thoughts and you change your world
Juist vandaag is het goed om te realiseren dat jij het resultaat bent van je eigen denkwijze. Jij bepaalt wie je bent en wie je wilt zijn. In het dagelijks leven zijn er allerlei situaties waar je soms vergeet om bewust te zijn van je gedachten. En je vooral je flexibiliteit.

70.000 Gedachten per dag
Elke dag verwerk je meer dan 70.000 gedachten. Het is onmogelijk om naar alle gedachten te luisteren. Bewust en onbewust filter je je gedachten en kies je naar welke je luistert. Door de jaren heen is je mind geconditioneerd, geprogrammeerd.

Zo’n 95% van al je gedachten zijn trouwens onbewust
Wanneer je je meer bewust bent van de gedachten die door je hoofd gaan, kun je je mindset veranderen.. Bepaalde overtuigingen neem je voor waar aan en daarom komen die gedachten steeds weer terug. Hoeveel van die overtuigingen denk je dat er positief zijn?

Beperkende gedachten
Ja, heel vaak is het grotendeels van onze gedachten negatief. En morgen heb je diezelfde beperkende gedachten weer! Zo jammer. Het kost veel energie en je houdt je zelf klein. Daarom de hoogste tijd om bewust te worden van jouw mindset. Een hele kleine verandering heeft grote gevolgen.

Het goede nieuws is dat je je manier van denken kunt her-programmeren
Neuro-wetenschappers laten zien dat je hersenen zich blijven ontwikkelen en veranderen, zelfs bij volwassenen. Dus geen excuses meer.

Het begint met bewustwording
Stap 1 om je mindset te her programmeren is door stil te staan, je bewust te worden wat er gebeurt, wat je ziet, voelt, ruikt, hoort, denkt! Sta vandaag eens stil en neem waar. Misschien iets blauws 😉

Ach misschien heb ik makkelijk praten.. hier is het volop zomer. Dus vooral een blauwe hemel.

Mocht je hulp nodig hebben met het resetten van je mind of een stok achter de deur willen om het vol te houden, stuur me dan een berichtje of plan een afspraak in.

Recent Posts