Wat motivatie met je doet..

 In Coaching

Gisteravond laat heb ik mijn eerste boek ingeleverd. Het is af. De afgelopen weken heb ik keihard gewerkt. Ja, het voelde als werk en tegelijk als hobby. Het kostte energie en gaf me ook energie. ’s Ochtends stond ik rond een uur of 4 of (soms zelfs 3) om te schrijven. Juist in de vroege uurtjes was ik heel productief. Het stroomde.

Bijzonder hoe je bergen kunt verzetten als je gemotiveerd bent. Ik wilde zo graag een boek schrijven dat ik er best dingen voor wilde laten. Ik stond vroeg op, focuste me compleet op het schrijven. Mijn hond vond het niet leuk en bedelde om aandacht. Ook mijn man vond me soms ongezellig. En toch, ik heb het volgehouden.

Hoe zit dat bij jou. Wat zijn jouw beweegredenen om te doen wat je doet? Juist nu in de Corona tijd, onze wereld kleiner is geworden, is er meer tijd om te reflecteren. Ben je met de dingen bezig waar je energie van krijgt. Wat wil je nu echt? Wat is jouw droom? En als je dat weet, stippel dan eens de weg ernaar toe uit. Parkeer je beperkende gedachten en fantaseer voluit. Hoe zou het er dan uit zien? Wat ben je dan aan het doen? Hoe voelt dat?

Een mooie manier om je doel te bereiken, is om het alvast te ervaren. Dat klinkt misschien raar en toch werkt het zo. Veel sportmensen visualiseren voordat ze aan een wedstrijd beginnen hoe het voelt om te winnen, om als eerste over de finish te gaan. Doordat ze in hun hoofd al de weg naar succes zijn gegaan, is het de tweede keer (in werkelijkheid) veel makkelijker. De weg in je brein is al vrijgemaakt, het pad naar de finish is begaanbaar gemaakt.

Droom, fantaseer, stel een doel, visualiseer, wat jij wilt doen, wat jij wilt bereiken. Misschien gaat het over je doel voor vandaag, volgende week of over een maand. Wil je het echt heel graag? Super. Dan ben je nu gemotiveerd om te doen wat nodig is. Ik ben reuze benieuwd welk verschil jij gaat maken.

Recent Posts