Grand Prix van Abracadabra

 In Coaching

Dit kan ik nooit.. De afgelopen week heb ik mezelf weer eens overtroffen. Het gebeurt niet vaak dat ik iets niet zie zitten of aan durf. Dit was zo’n typische beer op de weg; een technische klus waarvan ik echt dacht dat ik het niet kon. Hier heb ik geen ervaring in, hier word ik niet blij van, hier lig ik wakker van. 
 
Techniek.. programmeren.. abracadabra. Voor mij was de enige juiste keuze om iemand anders zoeken en de klus uitbesteden. Een collega ondernemer adviseerde me: huur een VA in. Een VA? Ja een ‘virtual assistent’ een soort slimme technische secretaresse op afstand. Dat klonk veel belovend. Een VA match-maker (ja, ik verzin het niet), kon mij aan de juiste VA koppelen. 
 
Om een lang verhaal kort te maken. Het was geen geslaagde date. Tijdens het zoomgesprek met deze alle aardigste dame kreeg ik een inzicht. Of het nu kwam door haar gebrek aan ervaring, haar uurloon of haar agenda; ik besloot: ik doe het zelf. Of in ieder geval ga ik een poging wagen. 
 
Zondag won onze Max Verstappen de Grand Prix. Er lag een grote druk op zijn schouders, want hij startte vanaf de eerste plek. Waarschijnlijk heeft hij geen moment getwijfeld. Vol zelfvertrouwen ging hij voor goud. Wel koos hij voor de veilige weg: geconcentreerd en foutloos. Doe maar normaal dan doe je gek genoeg. Het resultaat was de eerste plaats. 
 
Hoe pak jij de dingen aan? Durf je te springen of kijk je liever weg? Natuurlijk is er geen goed of fout. Wel is het goed om te ontdekken wat voor jou werkt. Welke aanpak helpt jou. Doordat ik mijn ‘beer’ in de ogen heb gekeken en ‘de dans’ ben aangegaan, heb ik geleerd dat ik meer kan dan ik denk. Misschien nog belangrijker: het heeft me een boost aan zelfvertrouwen geven: Ik ben wel technisch. 
 
Ik gun jou, %FIRSTNAME%, ook dat heerlijke trotse gevoel. Maak er een mooie week van, dansend met beren of niet.

Karin
 

PS: Heel trots ben ik ook op mijn tweede boek: “In 10 stappen coachen met online werkvormen”. Hierin leer ik je hoe je veel meer haalt uit een digitale sessie. En je hoeft er absoluut niet technisch of creatief voor te zijn. Je krijgt namelijk ook gratis toegang tot een database vol online werkvormen, interventies en energizers, zowel voor groepen als 1-op-1 sessie. En bestel je het boek in de voorverkoop dat betaal ik je verzendkosten van € 4,50

Recent Posts