Coach jij op de automatische piloot?

 In Coaching

Heb je ook wel eens het gevoel dat je na een autorit, uitstapt en denkt: heh, ben ik er al? Geen idee wat er in de tijd tussen vertrek en aankomst is gebeurd. Of dat je een televisieprogramma kijkt en het begin niet meer kunt herinneren? Of dat je ’s avonds naar bed gaat en het gevoel hebt dat je de hele dag niets hebt uitgevoerd.

Lekker niets doen
Soms is het heerlijk om je in de tijd te verliezen. De sauna is voor mij zo’n plek waar de tijd voorbij vliegt. Heerlijk. Lekker niets doen en de tijd laten gaan. Zoiets van ‘Je ziet me wel maar ik ben er niet’. Dat heb ik ook nodig. Alleen wat nou als dit gebeurt tijdens je werk…

Business as usual
Het grootste deel van je gedrag komt onbewust en automatisch tot stand. Een schatting van de verhouding is 5% bewust, gepland gedrag, tegenover 95% onbewust, automatisch gedrag. Dit is handig wanneer het ‘business as usual’ is. Bijvoorbeeld je tanden poetsen of thee zetten. Alleen hoe effectief is dit tijdens het coachen? Misschien ben je een oude rot en coach je veel. Het gevaar sluipt er dan in dat je het doet op de automatische piloot.

Weg met de automatische piloot
Het goede nieuws is dat de automatische piloot er ook af kan. Je kunt het namelijk heel goed zelf. Je bent creatief en vaardig genoeg. Je bent namelijk een kei in het coachen. Het enige wat af en toe kan helpen, is het oppoetsen van je vaardigheden. Daarom organiseer ik een gratis vijfdaagse waar elke dag een andere coach skill centraal staat. Korte concrete oefeningen die je direct kunt toepassen in de dagelijkse praktijk.

Klaar voor eye-openers, open deuren en fun? Meld je direct gratis aan en doe mee!

Recent Posts