Een beetje magie.. in de communicatie

 In Coaching

Hoe komt het toch dat sommige mensen direct je aandacht hebben? Misschien heeft het iets te maken met hun uiterlijk en toch denk ik dat het geheim zit in iets anders..

Afgelopen weekend waren we een weekendje weg naar Durban. Hier heerst een subtropisch klimaat dus zo midden in de winter is dat erg aangenaam. Door de lockdown maatregelen mochten we niet vliegen en dus hebben we er een roadtrip van gemaakt. Prachtig al die verschillende landschappen die aan je voorbij schieten.

We werden in ons Airbnb heel hartelijke ontvangen door een gentleman. Een bekende van een collega. Omdat de hotels en andere commerciële logeerplekken nog dicht zijn, mochten we logeren bij een bekende van een bekende. Zijn droom is het hebben van een goedlopende Airbnb en wij mochten zijn eerste gasten zijn.

Misschien was het zijn manier van doen, het gastvrije.. deze man had iets magisch. Hij was absoluut geen Leonardo DiCaprio of Mister Universe en toch had hij iets sprankelends. Hij bezat het geheime ingrediënt: charme

C is het vermogen om een ​​buitengewone verstandhouding met iedereen te creëren en de ander een echt uitzonderlijk gevoel te geven in jouw aanwezigheid.

Je zou kunnen denken dat je geboren moet worden met charme en hoewel sommige mensen het van nature hebben, kun je het ook heel goed ontwikkelen.

Door deze ontmoeting bedacht ik me hoe handig deze eigenschap is. Ongeacht hoe bekwaam, slim, knap of ervaren je ook bent, het grootste deel van uw vermogen om ergens in te slagen hangt af van uw vermogen om mensen voor je te winnen, hen te overtuigen, hen te charmeren.

Het klinkt wat koel en zakelijk. En dat is absoluut niet noodzakelijk. Want hoe meer jij je charme kunt inzetten, hoe makkelijker je rapport kunt maken met je coachee. Uit eindelijk heeft elke coachee, elk mens het verlang om gezien en gehoord te worden. Als coach ben jij de uitgelezen persoon om de ander dat gevoel te geven.

Recent Posts