Wat als.. (Metafoor)

 In Coaching

Dit is het verhaal van een 85-jarige man. Hij vraagt zich op zijn sterfbed af hoe hij zijn leven opnieuw zou leven als hij de kans kreeg.

Hij zegt:
“Als ik mijn leven opnieuw zou leven, zou ik proberen om meer fouten te maken. Zou ik niet meer proberen om perfect te zijn. Ik zou meer ontspannen. Ik zou gekker doen dan op deze reis. Ik zou meer risico’s nemen, meer reizen, meer bergen beklimmen, naar meer zonsondergangen kijken en ik zou meer nieuwe plaatsen gaan ontdekken. Ik zou me meer bezig houden met de echte problemen en minder met de denkbeeldige.

Zie je, ik was een van die mensen die verstandig leefde. Oh, ik heb mijn momenten gehad, en als ik alles opnieuw zou doen, zou ik meer van die momenten hebben. In feite, zou ik proberen om alleen maar mooie momenten te ervaren.

Ik ben een van die mensen die nooit ergens heen ging zonder een thermometer, een warme kruik, een gorgeldrank, een regenjas en een parachute. Bij wijze van spreken. Als ik opnieuw zou beginnen, zou ik minder meenemen, meer open staan en vertrouwen. Maar ja, als… ”

Recent Posts