Een mens lijdt het meest..

 In Coaching

Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest. Een bekende zin die we dikwijls horen. Gisteren kwam deze zin spontaan op in mijn gedachten. Misschien toch niet zo spontaan, want ik stond voor een grote uitdaging.

Soms sta je voor een klus waarbij je eigenlijk bij aanvang al denkt: “Dat gaat niet goed komen”. Niet het meest gunstiger begin, toch. Stel je voor je bent een sportman en bij de start, denk je: “Die finish haal ik nooit en zeker niet als eerst”. Wat zal de uitslag van deze wedstrijd zijn?

Met deze wijsheid in gedachten sloeg ik af. In mezelf zeggen: “Ik wil het, ik kan het, ik ga ervoor!” En hoe zou het verhaal aflopen? Houd je vast: Helaas geen ‘hole in one’. Sterker nog ik heb de 8 punten gekregen omdat het me niet lukt in 7 slagen. Slechte score dus.

Waarom ik je dit verhaal vertel? Omdat, ondanks alle positieve gedachten en overtuigingen, het leven soms anders kan lopen. En soms is daar niets aan te doen. Waar je wel altijd invloed op hebt, is hoe je met die tegenslagen omgaat.

Ik was trots op mezelf, want ik gaf niet op en deze tegenslag geeft mij een extra duwtje: ik ga oefenen zodat ik eens: deze hole 13 in één keer slag, een hole in one, echt!

Nu je in een positieve stemming bent, wil ik je om een gunst vragen. Ik heb een paar vragen aan je, zodat ik nog beter kan aansluiten bij jouw behoefte. Dus wil je deze vragenlijst invullen, je blijft anoniem, tenzij je vragen hebt of graag ergens over in gesprek wilt. Alvast hartelijk dank voor je tijd en moeite.

Recent Posts