De magische kringloop

 In Coaching

Ben je bekend met de weg die gaat van wens naar werkelijkheid? Marinus Knoope bracht deze magische route in beeld, die trouwens erg veel lijkt op de natuurlijke kringloop van de natuur. Een wens ontstaat en groeit. Ik sla wat stappen over en uiteindelijk komt de wens tot bloei. Het wordt realiteit en dan. Deze fase is vergelijkbaar met de herfst. Alle bladeren vallen en de natuur bereidt zich voor op de winter.

Het gaat goed met mijn boek. Misschien weet je het al, ik schrijf weer een nieuw boek. Eentje over hoe je meer interactie (en diepgang) krijgt online. Een waanzinnig boeiend creatieproces. Afgelopen vrijdag waren de hoofdstukken geschreven en kon ik ze versturen naar de meelezers. Het voelt als een blad dat van de boom valt. Het is over. Wat nu.

Herken je dat, in je dagelijks leven, je bent heel druk met een project, taak, rapport of iets dergelijks en dan is het af. Het is als een goed boek, waarin je met veel plezier al dagen leest en dan ben je op eens bij de laatste pagina gekomen. Je weet dat als je de bladzijde omslaat, je klaar bent. Wat dan? Zal je in een diep gat vallen? Of heb je al een ander goed boek op de plank liggen?

Dit is vaak wat we doen: we vullen het gat, dat is ontstaan, direct op met iets nieuws. Eigenlijk best jammer. Want we gunnen onszelf geen tijd om even bij te komen, na te genieten, te reflecteren of evalueren. Wat zal er gebeuren als je dat wel zou doen?

Juist in deze tijd hebben we behoefte aan een ritme. Dus mocht je op zoek zijn naar een waardevolle en interessante invulling? In november start ik met de online coach opleiding. Dit klinkt misschien heel serieus en zwaar en tegelijk zul je je verbazen over hoeveel je leert dat je direct kunt toepassen in je dagelijkse praktijk.

Tijdens het programma ontmoeten we elkaar online, heel regelmatig en ga je zelf volop actief aan de gang met het communiceren en coachen van mensen, online! Heel veilig en vertrouwd en ondertussen daag ik je uit om uit je vertrouwde comfort zone te komen en dingen te doen waarvan je van te voren niet wist dat je het durfde of kon. Kortom we gaan samen veel plezier beleven. Ook heel belangrijk, want dan wordt het leren nog makkelijker.

Nu is het tijd om het dankwoord van mijn boek te schrijven. Spannend, want dit is de laatste pagina. Dan gaat het boek naar de redacteur en heb ik mooi de tijd om te genieten van al mijn werk. Ik heb al een lekkere fles klaar gezet als het manuscript naar de drukker gaat. Kijk er nu al naar uit. En in december in de winkel.

Recent Posts