Oude dromen ontwaken

 In Coaching
Leve de Koning. Vandaag is het Koningsdag. Toch een hele andere dan voorgaande jaren. Hier in Zuid-Afrika zitten we nog steeds in een lockdown situatie. Geen feestjes op de Nederlandse ambassade of met onze Afrikaanse vrienden (want het is ook Freedom Day vandaag). Ik mis vooral mijn familie en de oranje tompoezen.Soms weet je niet wat je mist totdat je het (weer) doet, ziet, hoort, proeft..
Jeanet Bathoorn, mijn business coach, vroeg mij of ik wilde mee werken aan haar 50ste podcast. Natuurlijk, een hele eer. In mijn achtertuin nam ik een stukje op. Op het moment dat ik begon met praten, voelde ik weer hoe blij dit me maakt. Verhalen vertellen door een microfoon, mijn kennis delen met de (onbekende) wereld.

 

Sinds mijn jeugd was ik gefascineerd door radio maken. Als kind maakte ik zelf muziek tapes en later ook hoorspelen. Het duurde niet lang voordat ik ‘solliciteerde’ bij de lokale omroep. Ondanks dat ze daar erg vriendelijk waren, merkte ik dat ik nog wel iets te jong was. Een paar jaar later deed ik een nieuwe poging. En sindsdien ben ik niet meer gestopt. Nou ja tot dat ik ging werken. Want ik vond het radio (en later televisie) maken zo geweldig dat ik mijn brood ermee kon verdienen. Het was een manier om mijn studies te financieren.

 

Een van de leukste dingen van het radio maken was, het komen op plekken waar ik normaal gesproken niet kwam en dat ik alles mocht vragen (want de luisteraar wilde het weten). Vorige week toen ik in de tuin de podcast opnam voor Jeanet kwamen alle mooie herinneringen weer boven. Wat een prachtig vak toch.

 

Eigenlijk lijkt het maken van radio, journalist zijn en plaatjes draaien heel erg op het coach- en trainingsvak. Ook nu staan mensen en hun ervaringen centraal. Mooie vragen stellen en echt luisteren. Trouwens als je goed luistert naar mijn fragment in de podcast dan hoor je de vogels en krekels. Hoe Afrikaans he.

 

Hele fijne dag en sta eens stil bij wat jouw verleden gemeen heeft met je toekomst. Misschien zijn er bij jou ook wel onbewuste verlangens en dromen.. misschien een goed moment om er bewust van te worden en ze eens in de wereld te zetten..

Over de podcast:

50 Dagen geleden begon ik met podcast nummer 1.  En nu, 50 dagen later is deze compilatie-aflevering er al! In deze aflevering hoor je de beste ondernemerstips van deze 8 ondernemers:

Masja Slootweg

Petra Otten

Wikje de Roos

Hugo Bakker

Anke Visser

Francien van den Boomen

Karin van Kas

Corien Oenema

Je hoort tips die ook jij kunt toepassen. Ik noem ze universele tips.

Tips die gaan over plannen maken én deze uit te voeren, door te kiezen voor een niche, voor een doelgroep, door te kiezen voor een goede positionering, door te blijven leren en investeren, door te durven en te experimenteren, door aan je mindset te werken en in je grootsheid te gaan staan. Nu is het jouw beurt!

Luister hier de podcast

 

 

Recent Posts