Reis vooruit in de tijd JBJO3

 In Coaching

De laatste maanden van 2019 naderen. De dagen worden korter. De klok wordt bijna weer verzet naar wintertijd. Kortom tijd voor reflectie. Net zoals de bomen hun bladeren verliezen en hun energie steken in hun wortels zo werkt dat ook voor ons. Deze donkere dagen geven ons uitstekend de gelegenheid om eens na te denken over volgend jaar. Hoe zorgen we ervoor dat 2020 ons beste jaar ooit wordt.

De komende maanden geef ik je elke week een praktische tip die je direct kunt toepassen in je dagelijkse leven. Het is voor jou en aan jou. En natuurlijk gebruik het en geef het door aan je coachees. Zo zorgen we er samen voor dat volgend jaar fantastisch start.

Vandaag tip 3: Reis vooruit in de tijd
Stel je voor dat je tachtig jaar bent. Je kijkt terug op je leven. Wat waren de hoogtepunten? Wat waren de dieptepunten? Wat heb je bereikt? Waar ben je trots op? Wat heb je gemist? Misschien heb je ergens spijt van? Waar sta je nu, nu dat je tachtig bent?

Schrijf minstens een half uur. Liefst met pen en papier, dus niet digitaal. Het voordeel van schrijven is, is dat je hele lijf het doorleeft.

Schrijf daarna een brief van jezelf als tachtigjarige aan jezelf (nu).

Veel leesplezier

 

Recent Posts