Hoe goed zorg jij voor jezelf?

 In Coaching

Afgelopen weekend vierde ik mijn verjaardag in Durban. We vlogen met een FlySafair, een Zuid Afrikaans luchtvaartmaatschappij. Hier doen de stewardessen nog een live uitvoering van de veiligheidsmaatregelen. Ik blijf het fascinerend vinden om te zien. Vooral het deel dat gaat over het moment als de luchtdruk in de cabine wegvalt. “Er vallen dan gele kapjes uit het plafond, plaats die over je neus en mond. Mocht je samen reizen, zet dan eerst je eigen kapje op voordat je anderen helpt”.

Waarschijnlijk heb je deze woorden ook wel vaker gehoord. En toch. Eerst denken aan jezelf en dan pas zorgen voor een ander. Het klinkt misschien wat egoïstisch. En dat is het totaal niet. Want als jij niet goed voor jezelf zorgt, kun je er ook niet zijn voor anderen.

Soms zijn we zo druk met het helpen van anderen dat we vergeten om tijd te maken voor onszelf. Of het nu gaat over ons privéleven of over werk, hoe goed zorgen wij voor onszelf?

Het is fijn om even rustig aan te doen, even terug in de tijd. Dingen die misschien voor de hand liggen, er weer bij te pakken. Net zoals vliegen met een Zuid Afrikaans luchtvaartmaatschappij waarbij het lijkt of de tijd heeft stil gestaan.

Vanaf maandag 18 november organiseer ik een vijfdaagse waar elke dag een communicatie vaardigheid centraal staat. Super leuk! Inzoomen op een skill die misschien wat is weggezakt of die wel een oppoets beurt kan gebruiken. Doe je mee? Meld je aan voor deze gratis AKP beurt.

Recent Posts